A hopeless romantic

Mirza je sjedio (is)pred zatamnjenim laptopom i slagao minijaturnu Rubikovu kocku. Nesvjesno je uvijek slagao 8 plavih kvadrata sa narandžastim u sredini jedna strana, i 8 zelenih sa bijelom sredinom na drugoj strani.

Usput je pogledavao ka radijataru i divio se upornosti biljke koja je rasla iz drvenog poda radne/spavaće sobe koju je već tačno 4 puta iščupao ove (iz)vandredne godine.

Podigao je ruke u znak predaje prema biljkici i osmjehnuo.  Uh, mrski deminutiv!

Bezobrazno ga je trgnuo zvuk  notifikacije. Dženana se je označila u njihovom gradu. Prelistao je godinu dana njenog života oduševljen posjećenim destinacijama. Jeste, sve je lako kada te rat preusmjeri u Austriju, zajedljiva misao se izgubila dobro neistraženim prostranstvima na poznatim frekvencijama.

Imao je 6 godina kada se tužan i već pomiren sa „hudom sudbom“ vratio iz mekteba i ispričao kako se zaljubio u 3 godine stariju Dženanu. Ali da ga ona neće, ona voli Elvisa. Mama, njegov najveći tadašnjni saveznik i sada, jedva je zadržala ozbiljno lice puno razumjevanja. Životinjsko carstvo je bilo od velike pomoći zaista.

Uprkos ovako nes(p)retnom startu Mirza je izrastao u relativno sretnu i zaljubljivu osobu.

Sa jednom dubokom mračnom tajnom vješto sakrivenom iza pronicljivih kratkih odgovora i sarkazma.

No, večeras je odlučio se (pre)opustiti i dočekati 35. godinu uz filmić. E jeboga deminutiv.

How To Lose A Guy In 10 Days  > Play>

Vrijeme je za 1611.  gledanje samo najboljeg romatičnog ostvarenja ikad!

LJUBAV uvijek (nađe put) pobijedi!


Misao (posebno) dobrog dana:


6 0 komentara

  1. _mist_ said:

    I ja volim Kate&Matthew hemiju, nekako su oni najprirodniji u tim isceniranim scenama.
    I sviđa mi se kako pišeš, fotografski, već sam ti to jednom rekla, čini mi se 🙂

  2. littlefoot said:

    Ja ih volim ponaosob, možda zbog preslatkih osmijeha :D, a skupa su mi ubitačna kombinacija. :))
    Fala fala <3, jesi, ali nije nikad viška to ponoviti. 😀 Možda što sam prije svega vizualna osoba. I mislim da je nedovoljno da kažem koliko mi se sviđa tvoje pisanje, ali da znaš da prva (među prvima) kupiti tvoje knjige. :))

  3. _mist_ said:

    Jesu slatki 🙂
    Vidiš kako ne možeš od sebe pobjeć… ni ti od svojih kreacija, a ja stalno bježim od kvog svog piskaranja ali moram ti priznat i meni se sviđa i slažem se da ne trebam odustat. Hvala za podršku 😘

  4. littlefoot said:

    Ma ne možeš ti pobjeći ni od sebe, a vala ni od mene. 😀 Nisam odavno čitala nešto tako čitko puno emocija koje osjetiš svakim slovom i uz to oriĐinal. MLogo mi se sviđa, bez pretjerivanja. I sad znamo što ja ne zarađujem kao kritičar. 😀
    Nema na čemu. I piši, ovdje, na mobitelu, na laptopu, na papiricima… Jer znam da će osvanuti i tvoje knjige u izlogu, i vjerovatno prije nego što možeš i zamisliti. :))

Komentariši