beats by dre cheap

Kutija sa blagom

Za sebe mogu reći da sam poprilično racionalna osoba. Isto tako tvrditi da sam veliki sanjar i ne izgubiti na vjerodostojnosti. Statističari sad čupaju one dlake iz i iza ušiju. Racionalista u meni je sumo hrvač, sve sa punđicom na vrhu glave i onom mašnicom iznad razdeljka bolje stražnje polovice. Ja se sakrijem iza njega i slijedim njegov nepogriješivi hod bez dizanja stopala. Vrlo rijetko omaši, ali me prečesto gurne ispod površine i još zakači betonski blok da ne mogu da isplivam. E tu onda nastupi ovaj žgoljavi sanjar sa lukom i strijelama koje redovno nosi na leđima iako ne ljubi ono debelo dijete od koje ih mazne. Toliko je puta pružio ruku spasa i toliko puta skočio za mnom u dubinu i spasio me. Malo mi je smiješan sa onim svojim visokim konjskim repom.
Ja često dok sjedim u publici i posmatram njihovu borbu koja najćešće završi da sumo hrvač sjedi na guzi žgolje i škakilja, a ovaj kroz suze od smijanja se dere da umire dok se trza njegov repić, odbijam da favorizujem. Zahvalna sam obojici.
Ove godine sam načila da pustim ljude koji ne žele da budu, nema tu borbe koja će dovvesti do pobjede. Zahvalna sam za one koji žele da su tu.
A od ove godine sam isto zahvalna za kutiju sa blagom koja krije toliko svjetova i svakim novim posezanjem za poklopcom sam iznenađena koliko imam sreće što u jednoj sjevernozapadnoj tački postoji biće koje me čini toliko bogatom.
Voljela bih da se ne pogubim u svakodnevnici.

Čupava misao ovog vikenda:
" ..Ne znam šta se dešava, zemlja je tako daleka.."

Blog before time
http://littlefoot.blogger.ba
13/02/2017 13:45