Blog before time

Dobrodošli u moje vrijeme

15.10.2018.

U tijeku utakmice

Znajući sebe vjerovatno je već i završila.
Nego samo da kažem da kažem da ovo nisu Irci, neko se pravo loše fura.
Irci u mojoj glavuši su od brda odvaljeni, đinđer bradonje i sa puno kose.
I loša im ova verzija zelene na dresovima.

Misao koja je uvijek tvrdila da je Adnan Šaran najveći predstavnik romantizma iliti romantičara u BiH, iliti ga što iskreno ne zaželje mi onu novu ljubav:
" .. nek' neku novu ljubav ti da..
Ljubav ljubav ljubav ljuubav.."
09.10.2018.

Teglica domaćeg ajvara

(Otkucano u jednom dahu. Malo sutra, ali je u jednom potezu.)

Noć. Ili možda bolje dan. Uglavnom, ako u sam pola sata uspjela otići u apoteku i ispričati se sa pripravnicom, otići frizeru i dogovoriti nevjerovatnu promjenu i namah odustati kad mi je da budemo iskreno rečeno da će trajati od 2 i po do 3 sata, i obavila iscrpan šoping, onda možete zamisliti preostale sate. Preduga mi ova rečenica i baš je neću brisati. I da se zna da više ne idem u šoping sita, ništa ne znam kupiti. Eh, ja tek započela! Ne volim kad kasnim pa me vrate da nešto završim iako su za to imali čitav dan, ali im tek naumpalo. Ne volim sebe što napola objasnim osobi i ostavim zbunjenu jer mi je trola tu i ja kasnim. Možda je i bolje što je nisam uspjela zbuniti svojim objašnjavanjem. Miris dunja koji zbuni činjenicu da sam pored prometne i gasovite ceste, a zagrljaj onaj najjači te namah propušta u te prijeko potrebne paralelne svijetove. I da! Tu dobivam teglicu koju sam sve stideći se iskamčila, ne petokilašicu, ajvara i napadnem umjesto zahvale pa ćemo napraviti intermeco dobrih 15 do 20 minuta gdje uredno završim ne znajući na premijeri predstave. Pijanista mi se je smješkao i bacio oko na teglicu ajvara pa sam demonstrativno zakopčala džep jakne gdje sam je smjestila, povukla ka sebi, podigla obrvu prstom i otišla iz vidnog polja. Što je sigurno, sigurno je. Pozdravila tu umjetničku raju i otišla na kafu na vrh najviše zgrade sa svježe pristiglim Kinezima. Onda nas je vatrena djevojka, umalo ne napisah djevojčica, oduvala dok smo čekali. E nije još kraj. Iako sam čvrsto uhvatila teglicu ajvara u džepu. Slijedi najbolji đelato pa zagušljivo, baš zagušljivo piće. Gdje uredno pričam neverending stori i usuštini zaHebajem. I tu pravi prvim pogrešan korak. Pa onda ne odem u stan u vc, tu je drugi. Ne nije mi ni tu kraj! Hvatam trolu, izvlačim majicu i otkopčavam dugme. I ne uživam u najdužoj i s najviše ikada rupa vožnji u životu. Ko je dozvolio vozačima da udare po gasu pa ga naglo puste bez vidnog razloga?! I dečki ne širite noge i prelazite u moju zonu sjedišta, krvi ću vam se napiti. Pri kraju jedvasamizdržala vožnje je nekako laknulo. Pa sam potrčala za svaki slučaj, i onda stala i uredno stala na crveno na semaforu. Pa bila buntovnik i išla bijelom linijom biciklističke staze jer su mi djeca noć prije zavikla: "Gospođo, ovo je biciklistička staza!". Ne, ovo je Prečica! Time ću se braniti na sudu. Pripremila ključ, ali lift me po prvi put ne čeka. Sve su se mašine urotile protiv mene večeras! Otključavam i skontam. Cipele! Polako ih otpertlam i utrčim u vc ne skidajući ni jaknu ni torbu. Mislim da sam izbacila svu muku ovog svijeta jer je život nakon toga postao jednostavno lijep.

Možete misliti kako je ljudima koji se druže sa mnom?! Jeste i meni ih je žao.

A zapravo sam samo htjela reći da sam zavoljela utorke! Čudno!

Misao koja je još uvijek zaljubita u svoje crvene cipelice. Jeste, moje su bolje. U tvoje se uopće nisam zaljubila. Uopće!: "Well's one for the money, Two for the show, Three to get ready, Now go, cat, go.."

Blog before time
<< 10/2018 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Mesožderi i zalutala žrtva

Na meniju
Stvaran svet

Bistar dan kao planinska reka
Kao pušten sa lanca, kao lakši od vode
Pružam ruke, dodirujem stvari,
To je poseban obred i postajem siguran da

To je stvaran svet oko mene
To je stvaran svet oko mene
To je stvaran svet oko mene

Samo čekam da prođe, samo čekam da prođe

Potpuno svestan da prolazi vreme
Kao padanje peska, kao mreškanje vode,
Zatvaram oči, gledam unutra
Moje sumnje su glupe i postajem siguran da

To je stvaran svet u meni
To je stvaran svet u meni
To je stvaran svet u meni

Samo čekam da prođe, samo čekam da prođe

Gurni me blago da se vratim u stanje
Koje podstiče krv da se popne u obraz
I sjuri u glavu, kao metak u čelo,
Jer ishod je isti, i postajem siguran da

To je stvaran svet oko mene
To je stvaran svet oko mene
To je stvaran svet oko mene

Samo čekam da prođe, samo čekam da prođe
Samo čekam. Da prođe

EkV

Svaštojedi

Biljojedi
74348

Powered by Blogger.ba